top of page

בגידה אצל הומואים וזוגות גברים, איך לשקם את הזוגיות?

תמונת הסופר/ת: משה ארגמןמשה ארגמן

עודכן: 19 בנוב׳ 2024

מהי בגידה?


בגידה בזוגיות נתפסת לרוב כהפרה של אמון בין בני זוג, כאשר אחד מהם מנהל קשר אינטימי או רגשי מחוץ למערכת היחסים. אולם, ההגדרה של בגידה עשויה להשתנות בין אנשים ובין זוגות, בהתאם לתפיסות אישיות ולרמת המחויבות והאמון במערכת היחסים. בגידה יכולה לכלול אינטימיות פיזית (מגע מיני), אינטימיות רגשית (קשרים רגשיים קרובים עם אחרים), או אף התנהגויות הנחשבות לשבירת אמון, כמו הסתרת מידע חשוב. 


בגידות בזוגיות נחשבות לאחת הפגיעות הקשות ביותר שיכולות להתרחש בתוך מערכת יחסים. הן מותירות חותם המשליך עמוקות על שני בני הזוג ועל מערכת היחסים כולה, הבא לידי ביטוי בין השאר בערעור תחושת הביטחון, בריחוק רגשי, ובתחושת כאב עמוקה שמתמשכת לאורך זמן, הרבה מעבר לרגע הגילוי עצמו. אחת ההשלכות המרכזיות של בגידה היא הפגיעה בתחושת האמון. בגידה שמה בסימן שאלה את היכולת לסמוך על בן הזוג ואת תחושת הביטחון בזוגיות, ומותירה את הנבגד עם תחושות של חוסר יציבות וחוסר וודאות. 


אצל הומואים וזוגות גברים, בגידה כוללת גם היבטים ייחודיים הנובעים מאופי הדינמיקה ומהנורמות החברתיות המקיפות אותם: קיימת פתיחות גמישה יותר כלפי גבולות אינטימיים, ומספר לא מבוטל של הומואים וזוגות גברים בוחנים אפשרות למערכת יחסים פתוחה, גם אם ברמות שונות. למרות זאת, בגידה בזוגיות, בין אם הקשר מוגדר כמונוגמי או לא, נתפסת כהפרת אמון כאשר היא חורגת מהסכמות מפורשות או לא פורמליות בין בני הזוג. הפרה זו מעוררת שאלות על נאמנות, מחויבות, ותחושת ערך אישי.



מה לעשות אחרי בגידה?


הנטייה לרצות לסיים את הקשר מיד עם היוודע הבגידה היא תגובה טבעית אצל הומואים וזוגות גברים רבים. תחושת הכאב, הבגידה וחוסר האמון מתעוררות בעוצמה רבה, ובן הזוג הנבגד עשוי לחוש דחף להתרחק מהמצב, כמנגנון הגנה מפני הפגיעה הרגשית. הרעיון של פרידה מיידית מספק תחושת שליטה על הסיטואציה ומסייע להחזיר את תחושת הערך העצמי שנפגעה. בנוסף, בתרבות שבה אמון נתפס כערך אבסולוטי, קיים לחץ חברתי חזק לסיים את הקשר אחרי בגידה מתוך שמירה על כבוד אישי. לעיתים קרובות, חברים וקרובים של הומואים וזוגות גברים שחוו בגידה עלולים לחזק את התחושה שהתגובה "הנכונה" של הנבגד היא לעזוב, ושבחירה להישאר נתפסת ככניעה או כוויתור על ערכים אישיים.


אך הרצון לסיים את הקשר עשוי להיות תגובה ראשונית, שמכסה על רגשות עמוקים יותר כמו כאב, פחד, ופגיעות. פרידה מהירה נראית כמו דרך להימנע מהתמודדות עם הרגשות הקשים ומהצורך לשוחח על הפערים שנחשפו. כאשר בן הזוג הנבגד בוחר לקחת מרחק זמני במקום לפרק את הקשר באופן מידי, הוא מאפשר לעצמו לעבד את הפגיעה, להבין את רצונותיו האמיתיים, ולבחון אם יש מקום לשיקום ובנייה מחודשת של אמון.


על פי גישות מסורתיות להתמודדות עם בגידה, בני זוג פועלים להחזיר את תחושת הביטחון והקירבה באופן מיידי, באמצעות פעולות כמו התנצלות, חיזוק תחושת האמון, ושיחות רגשיות שמכוונות לייצר אמפתיה כלפי בן הזוג שנפגע. המטרה היא להקל על הכאב של הנבגד ולהחזיר את מערכת היחסים למסלול יציב. הומואים וזוגות גברים שהולכים במסלול הזה, יכול להחזיר את הזוגיות "לקדמותה" באופן מהיר יחסית, אך לא להרבה זמן. הדרך הזו מהווה פיתרון שטחי וזמני. הצורך הדחוף לאחות את הפצע ולהחזיר את הביטחון בזוגיות מונע מבני הזוג לגעת בעומק הכאב והמתח שנחשף.


בגידה היא חוויה מטלטלת לא רק משום שהיא שוברת את האמון במערכת הזוגית, אלא משום שהיא מאיימת על היציבות הפנימית של כל אחד מבני הזוג. בגידה אצל הומואים וזוגות גברים נוגעת בעומקים של פחד מדחייה, ערעור הזהות האישית, ופגיעות רגשית - פחדים מודחקים שעלו על פני השטח וכעת יש לעבד אותם. התמודדות עם כאב, כעס, השפלה, וצורך בהגנה עצמית היא חלק הכרחי בדרך לצמיחה, ולא ניתן להאיץ את העבודה איתם.



שברי חרס

איך להתמודד עם בגידה?


אחרי בגידה, על כל אחד מבני הזוג לבדוק את הקשיים והפגיעות שלו ולא רק להתמקד בהחזרת המערכת הזוגית לקדמותה. הומואים וזוגות גברים שרוצים להתמודד באמת עם האתגר שהבגידה מביאה איתה, צריכים לשאול את עצמם שאלות נוקבות.

על הנבגד לשאול את עצמו: איך הפגיעה הזו נוגעת בתחושות וחסכים אישיים שנמצאים בי? מה הבגידה הזו מעוררת בי? השאלות הללו עוזרות להבין שהפגיעה אינה רק בבן הזוג אלא גם בתפיסות ובאמונות של האדם עצמו לגבי ערכו העצמי ויכולתו לשמר את הקשר. 

גם בן הזוג הבוגד צריך להתמודד עם שאלות קשות. עליו לבדוק מה הוביל אותו לבגוד, ומה חסר לו במערכת היחסים או בתפיסה שלו את עצמו. תהליך זה אינו נוגע רק בשאלות על זוגיות אלא גם בשאלות של זהות עצמית, צורך באוטונומיה, והרגשות האישיים שהבגידה מנסה לספק להם מענה.


אמפתיה וסליחה אמיתיות לא יכולות להגיע לפני שכל אחד מבני הזוג התמודד עם הקשיים והפגיעות האישיים שלו. הסליחה המוקדמת יכולה להיות אשליה – ניסיון להשיג פתרון מהיר במקום להתמודד עם הכאב והפגיעות באופן אמיתי. הסליחה והאמפתיה יוכלו לצמוח רק כאשר כל אחד מבני הזוג ירגיש שהוא עומד על קרקע יציבה בזכות עצמו, ויוכל לגשת לבן הזוג ממקום של עוצמה פנימית ולא מתוך תלות.


התהליך הזה של עיבוד הפגיעות האישית מעמיק את תחושת העצמאות ומאפשר לכל אחד מבני הזוג לראות את האחר כפי שהוא, ללא עיוותים הנובעים מתלות רגשית. כאשר הנבגד מחזק את ביטחונו האישי, הוא יכול לחזור אל בן הזוג מתוך מקום של עצמאות, ולהביט בו בעיניים חדשות, מתוך הבנה אמיתית ויכולת לא להשליך עליו את פחדיו.



איך ייעוץ זוגי לגברים גאים יכול לסייע בתהליך השיקום?


תהליך העיבוד של הפגיעות האישית לאחר בגידה יכול להיות אתגר משמעותי כשעושים אותו לבד ללא ייעוץ זוגי לגברים גאים. כאשר הומואים וזוגות גברים שחוו בגידה בתוך הזוגיות מתמודדים עם הכאב והבלבול בלי תמיכה חיצונית של ייעוץ זוגי לגברים גאים, הם עשויים לחוש תחושת בידוד ולהיאבק במחשבות ובתחושות קשות של אשמה, פחד ודחייה.

ייעוץ זוגי לגברים גאים יכול לשמש מרחב בטוח שבו כל אחד מבני הזוג יכול להתמודד עם תחושותיו הכואבות ולבחון את הפגיעות והציפיות האישיות שהבגידה חשפה. באמצעות הכוונה מקצועית, ייעוץ זוגי לגברים גאים מסייע להומואים וזוגות גברים שחוו בגידה לזהות את הדפוסים האישיים שהובילו לפגיעה ולבגידה. ייעוץ זוגי לגברים גאים מסייע לגלות את השאלות הפנימיות שמעסיקות אחרי בגידה כמו "מה ערכי העצמי עבורי?", "מהו גבול הסבלנות שלי?", ו"איך אני רוצה לראות את עתיד היחסים?".


ייעוץ זוגי לגברים גאים מסייע בפיתוח תקשורת שתאפשר ביטוי של חששות, שאלות ורצונות מבלי להאיץ את תהליך הסליחה או "לחזור לחיים הקודמים". כלים מקצועיים של ייעוץ זוגי לגברים גאים מאפשרים לנהל את המשבר בדרך שמעצימה את תחושת העצמאות והיציבות של כל אחד מבני הזוג, כך שיוכלו לגשת זה אל זה מתוך מקום של עוצמה רגשית ולא מתוך תלות.


אם חוויתם בגידה במערכת היחסים שלכם - ולא משנה מאיזה צד - אתם לא לבד. אל תהססו לפנות לייעוץ זוגי לגברים גאים כדי לעבור את התהליך הזה בצורה בריאה ומועילה. מלאו את הטופס ואחזור אליכם בהקדם:





Comments


bottom of page